SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Movie : Berani Punya Budak
Apr 10th, 2012 by admin

 

Synopsis: Pairot is forced by the mafia to steal a bank’s client data in exchange for Tong’s life and discovers he and his brother have been set up.

Sinopsis: Suatu hari Pairot telah menerima satu panggilan untuk melaksanakan satu tugasan terakhir iaitu, mencuri data peribadi pelanggan daripada syarikat kad kredit.Pairot telah dipaksa untuk melakukan kerja tersebut setelah pemanggil menculik Tong dan mengugut untuk membunuh dia sekiranya kerja itu gagal. Pairot terpaksa melaksanakan tugas tersebut dan berjaya melepaskan Tong. Namun demikian, perkara tersebut menjadi huru-hara apabila Pairot telah dikenalpasti sebagai penjenayah dan diburu oleh pihak polis serta Metropolitan Mafia yang mana bertindak untuk untuk membunuh Pairot dan Tong.

 


YouTube Official video from youtube

 

Release Date: 26 April 2012
Language: Malay
Subtitle: Info Not Available
Genre: Action / Comedy
Director: Afdlin Shauki
Cast: Afdlin Shauki, Awie, Sharifah Sofea, Johan, Nabil, Adlin Aman Ramli, Riezman Khuzaimi

Movie : Azura
Jan 14th, 2012 by admin

Synopsis: “Azura” tells the story of the eponymous heroine, teenage girl who lives with her aunt, Yusni, after being orphaned in the tragic Min and Mekah tunnel incident in 1990. She strives to achieve her dream by working hard, and as a result, she managed to enter a prestigious university as a student. However, during her French class, which she takes as a result of her love for France and its art, she meets a fellow student, named Zek, and they fall in love. Facing various obstacles from Zek’s parents, the two then elope to London to be married. But what will happen to the couple in the end?

Sinopsis : Azura, seorang gadis remaja yang gigih menghadapi cabaran hidup.Dia tinggal bersama ibu saudaranya, YUsni selepas kehilangan kedua ibu bapanya terkorban ketika tragedi terowong Mina dan Mekah 1990.Hasil usahanya, dia berjaya melanjutkan pelajaran kesebuah universiti.Dia mempelajari bahasa Perancis kerana meminati bahasa dan seni Perancis.Dia bertemu Zek dan mereka jatuh cinta.Cinta mereka dihalang bapa Zek dengan pelbagai dugaan.Mereka lari ke London untuk berkahwin.


YouTube Official video from youtube

 

Release Date: 02 February 2012
Language: Malay
Subtitle: Info Not Available
Genre: Drama / Romance
Director: Aziz M.Osman
Cast: Neelofa, Shahz Jaszle, Afdlin Shauki

Homecoming
Jan 12th, 2011 by admin

Synopsis: HOMECOMING is a series of stories about family and what it means to go home. The characters, and their families in the stories, come from a diverse range of generations, races and social backgrounds. These characters are (or become) interlinked, either through blood, friendship or geography.

Homecoming movie trailer:

Release Date: 19 January 2011
Language: Mandarin
Subtitle: English / Chinese
Genre: Comedy
Running Time:
Director: Lee Thean-jeen
Cast: Mark Lee, A Niu, Afdlin Shauki, A Niu, Jack Neo, Jacelyn Tay, Huang Wenhong, Rebecca Lim, Koe Yeet

Filem Setem Memang Best
Aug 20th, 2009 by admin

filem-setem-best

Satu lagi filem kabir bhatia yang menaikkan nama beliau sebaris pengarah melayu lain dalam mengarah sebuah filem melayu komedi aksi terbaik. Bukan dari segi jalan cerita dan lakonan pelakon sahaja patut dipuji, malah special efek atau kesan khas yang digunakan patut dipuji.

adegan-filem-setem

Filem setem memberi nafas baru dengan memaparkan jalan cerita mengenai beberapa siri perancangan bagi mendapatkan satu setem yang berharga RM4 juta. Geng thosai, geng anak yatim, geng piranha dan geng bakso adalah geng yang nak setem tu. Siapakah antara mereka mampu mendapatkannya? Tontonlah filem setem yang memang best.

Bayangkan dalam masa 2 minggu sahaja, filem ini sudah mampu mengutip RM2 juta!! wahh..satu kejayaan yang boleh dibanggakan untuk filem melayu. Nampaknya rakyat Malaysia sudah bosan dengan cerita melayu yang biasa (tentang kekasih, pergolakkan rumah tangga kaya)..

So kepada pengarah-pengarah, cari lah idea berbeza dari cerita biasa ni..Kami dah bosan..bosan dan bosan..

Filem Setem Wajib Tonton
Jul 15th, 2009 by admin

filem-setem

Filem Setem akan berada di pawagam bermula 30 Julai 2009. Sebuah filem arahan Kabir Bhatia yang menampilkan barisan artis yang cukup mantap. Yang penting pelakon yang saya minat, Afdlin Shauki dan vanidah imran ada dalam filem ni. hehe..Untuk elakkan jeles, Rashidi Ishak iaitu suami vanidah imran turut berlakon..

Wahh…serius ianya sebuah filem melayu terhebat..Kenapa?

Sebab biasa filem melayu mesti berkaitan cinta dan masalah keluarga..Kali ini ianya berkaitan sekeping SETEM. Bukan sebarang setem. Setem ini dibuat ketika Gabenor Melaka (Lord Arthur Barring) pada 1847 mahukan sesuatu untuk diingati oleh generasi seterusnya. Beliau melantik seorangĀ  pembuat jam untuk mencipta sekeping setem. Tapi beliau membuangnya sebab berlaku kesilapan lalu dikutip oleh cucunya.

Kisah ini terhenti disitu sehinggalah tahun 2008, Charles Barring IV menggemparkan Malaysia dengan setem tersebut yang dianggarkan berharga RM 2 juta. Satu sidang akhbar diadakan untuk mengumumkan kepulangan setem ini ke Melaka.

Mulalah disini beberapa pihak cuba mendapatkan setem ini. Pak Ramli yang memaksa Sid dan Joe mencuri setem itu untuk menampung kos membeli tanah tapak rumah anak-anak yatim yang diuruskannya. Pak Ramli memerlukan RM 500,000.00. Bukan sid dan joe sahaja, Piranha Lim, seorang ketua kumpulan Ah Long juga berminat. Begitu juga dengan Vellu yang bekerja sebagai pemandu di syarikat keselamatan yang akan membawa setem tersebut ke muzium. Masing-masing merancang untuk mendapatkan setem tersebut. Oleh kerana begitu banyak perancangan yang dilakukan untuk setem tersebut, keadaan menjadi kacau-bilau.

Kumpulan mana dan siapakah yang berjaya mendapatkan SETEM ini? Tontoni filem komedi pertama arahan Kabir Bhatia ini di pawagam bermula 30 Julai nanti…

Info filem:

Pengarah: Kabir Bhatia

Penulis skrip: Kabir & Mira Mustaffa

Pelakon: Afdlin Shauki, Rashidi Ishak, Vanidah Imran, Indi Nadarajah, Que Haidar, Sathia, Harun Salim Bachik,
Bront Palarae, Isma Yusof

Genre: Komedi/Aksi

Penerbit: Tayangan Unggul Sdn Bhd

Bajet: RM1.8 juta

Lokasi: Lembah Klang dan Melaka

Tempoh penggambaran: 40 hari

Di Tayang: 30 Julai 2009

Laman web: http://www.setemmovie.com/

Juga anda boleh download wallpaper dan poster filem setem di web di atas.

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Site: Latest Movies Database   »  Style: Ahren Ahimsa