SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Amir & Loqman Pergi Ke Laut
Sep 13th, 2014 by admin

Movie 2014: Amir & Loqman Pergi Ke Laut

 

Filem-Wayang-Movie-September-2014-Amir-Loqman-Pergi-Ke-Laut

 

 

Amir & Loqman Pergi Ke Laut Synopsis

Amir & Loqman, two lowly criminals who are just not cut out for the life of crime, resort to trying their hands at robbing money changers upon learning that they must pay a whopping RM30,000 to exit the ‘Brotherhood’ Read the rest of this entry »

Pengarah Yasmin Ahmad Meninggal Dunia
Jul 25th, 2009 by admin

yasmin-ahmad

KUALA LUMPUR 25 Julai — Pengarah filem dan iklan terkenal Yasmin Ahmad meninggal dunia kira-kira 11.25 malam ini.

Perkara itu disahkan oleh Ketua Pegawai Operasi Kumpulan Media Prima Datuk Seri Ahmad Farid Ridzuan yang berada di Hospital Pakar Damansara ketika dihubungi Bernama.

Yasmin, 51, rebah ketika membentangkan kertas kerja di Sri Pentas, ibu pejabat stesen televisyen TV3, pada Khamis dan dikejarkan ke hospital berkenaan.

Beliau, Yasmin Ahmad dilaporkan mengalami strok dan pendarahan di bahagian otak dan koma sebelum ini. — Bernama

Dari Utusan

Filem Skrip 7707 Memalukan
Jul 23rd, 2009 by admin

skrip-7707

Rata-rata penonton filem skrip 7707 arahan PM A. Razak Mohaideen mengeluarkan kata-kata yang pasti tak sedap didengari oleh barisan pelakon dan pengarah filem ini. Mana taknya, filem seram tapi klasifikasi U. tak ke pelik? Maksudnya tak seramlah..tapi boleh ke U sebab ada adegan gantung diri..

Pastu ada pulak part yang kantoi hantu tipu..Tulah, saya dah lama cakap jangan tengok cerita Razak Mohaideen kecuali ikut CD atau tunggu keluar kat TV. Walaupun cerita ni dah main start 16/7/09 lagi, tapi ternyata sambutan memalukan..yerlah dah tahu mutu macamana. PAstu cerita hantu pulak banyak-banyak dalam 1 cerita..tak sempat nak seram dah tukar cerita lain. Baik korang tengok keliwon kat TV3 setiap malam Khamis, lagi best..tak rugi duit korang..

Filem ni jugak rasanya memalukan Grand Brilliance sebab biasanya filem keluaran Grand Brilliance memang best, tapi tidak untuk filem teruk 7707.. Tolonglah buat filem melayu yang best..

Korang tensyen cerita melayu tak best? Tunggu Filem Setem, gerenti best.. 30/7/09

Yasmin Ahmad Koma
Jul 23rd, 2009 by admin

yasmin-ahmad

Gempar..Pengarah berkaliber yang selalu mengeluarkan filem sensasi, Yasmin Ahmad, 51 tahun dah disahkan koma dan sedang dirawat di Wad ICU Pusat Pakar Perubatan Damansara. Beliau dikatakan rebah akibat di serang strok dan koma ketika membentangkan kertas kerja kepada TV3 di Sri Pentas sebentar tadi. Ada juga ura-ura mengatakan beliau meninggal. Namun pengesahan sebenar masih belum diterima.

Film director Yasmin Ahmad in hospital

PETALING JAYA: Critically-acclaimed movie and TV commercial director Yasmin Ahmad was admitted to hospital after feeling unwell during a presentation she was giving at TV3.

She was taken to the Intensive Care Unit at the Damansara Specialist Hospital, where she is now on life support and in stable condition.

She is believed to have suffered a stroke and was in a coma for a short while before doctors there successfully revived her.

Yasmin, 51, the director of Sepet, is particularly well known for the community message commercials she directed for Petronas.

She began her career in advertising as a copywriter at Ogilvy & Mather, eventually rising to creative director at Leo Burnett Kuala Lumpur.

Her movies have won many international awards and have been screened at the Berlin, San Francisco, Singapore and Cannes international film festivals.

Last November, she was inducted into the inaugural Malaysian Advertising Hall of Fame by the Association of Accredited Advertising Agents Malaysia.

Sedutan dari The Star

Blog Yasmin Ahmad

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Site: Latest Movies Database   »  Style: Ahren Ahimsa