SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Dylan Dog : Dead of Night
Mar 20th, 2011 by admin

Synopsis : Brandon Routh stars as reluctant paranormal investigator Dylan Dog, who finds himself in a “turf war” between and among the undead, and Sam Huntington who co-stars as Marcus, Dylan’s wise-cracking trusted assistant. Also co-starring are Taye Diggs as Vargas, head of the Vampire family, Anita Briem as Elizabeth, another potential in the long line of Dylan conquests and Peter Stormare, as Wolfgang, the head of the werewolf family. “Dead of Night” is based on the world’s best-selling horror comic series, “Dylan Dog,” created by Tiziano Sclavi and published by Italy’s Sergio Bonelli Editore. The comic book series has sold over 56 million units in 17 languages since its debut in 1986.

Release Date: 07 Apr 2011
Language: English
Subtitle: Info Not Available
Genre: Horror/ Mystery/ Thriller
Director: Kevin Munroe
Cast: Brandon Routh, Peter Stormare, Taye Diggs, Sam Huntington, Anita Briem, Ashlynn Ross

Official Website : http://www.deadofnight-themovie.com/

Movie : Dilarang Masuk
Mar 16th, 2011 by admin

Synopsis : Lost on a trek high up in the foggy hills, Fatia, Badrul, Juli and Ronnie chance upon an abandoned bungalow where they seek shelter for the night. Within the shadows of their mysterious surroundings, they discover millions in loot, seemingly left behind in filthy duffel bags for no good reasons. That was not all they would uncover – for two rotting corpses and a loaded gun were next to be found. Already sickly, Fatia experiences strange recollections and trauma in the form of a strange young girl and as well, that of a sinister presence – all clues that point towards an evil that occurred within this dilapidated structure some time ago. Things take a turn for the worse when the gun goes missing, their friendship self-destructs and Fatia’s haunting escalate to a point where she teeters on the brink of sanity.

Sinopsis : Empat sekawan, Fatia, Badrul, Juli dan Ronnie sudah kehilangan akal, buntu menemui jalan pulang. Perjalanan yang tidak sudah itu menemukan mereka dengan sebuah banglo usang di mana mereka memutuskan untuk bermalam di situ. Di rumah misteri yang seakan tidak berpenghuni itu, mereka menjumpai sejumlah wang jutaan ringgit di dalam sebuah beg yang sudah lama tersimpan. Dengan perasaan penuh tanda tanya, mereka dikejutkan dengan penemuan dua mayat yang telah reput dan sepucuk pistol – yang masih penuh dengan peluru hidup.Fatia yang masih bergantung dengan ubat, mengalami pengalaman aneh – kelibat seorang gadis perempuan yang menyebabkan Fatia trauma – seolah-olah dapat menyelami perasaan gadis itu. Fatia dapat merasakan ketakutan yang menyelubungi diri gadis tersebut,setiap detik yang dialami merungkai peristiwa yang telah berlaku di rumah itu. Keadaaan menjadi semakin genting apabila pistol berpeluru hidup hilang entah ke mana, masing-masing ketakutan dan berlaku pertelingkahan di atas wang yang dijumpai. Kekacauan yang menghantui Fatia merunsingkannya sehingga ia dapat mengetahui suatu rahsia – rahsia yang merungkai sebuah kebenaran. Apakah rahsia tersebut? Siapakah yang mendiami rumah itu? Apakah yang telah berlaku di situ?

Genre: Thriller / Horror
Release Date: 07 Apr 2011
Running Time: 1 Hour 30 Minutes
Distributor: Metrowealth
Cast: SHIQIN KAMAL AZMA AIZAL YUSOOF MUNIFF ISA ISMA HANUM HUSEIN
Director: Jeffrey Chiang

Official Website : http://www.dilarangmasukmovie.com/

Paranormal Activity 2 : Tokyo Night
Mar 14th, 2011 by admin

Synopsis: The project is a direct continuation of the events of Oren Peli and Jason Blum’s original and takes place in Japan as a girl who visited San Diego as an exchange student unwittingly brings the evil that haunted Katie Featherston into her family’s house. The film chronicles the young woman’s videotape recordings in their house and the shocking realization of the supernatural force that her family must defeat.

Release Date: 31 March 2011
Language: Japanese
Subtitle: Info Not Available
Genre: Thriller
Director: Toshikazu Nagae
Cast: Noriko Aoyama, Aoi Nakamura

Sini Ada Hantu
Jan 27th, 2011 by admin

Synopsis: The movie begins with Rama a supervisor of a delivery & transport company that is looking for a driver at the last minute for a delivery at night out of town. Rama manages to get Ah Meng and Bakri to do the tasks with additional overtime and bonuses. The only catch is that they have to deliver a Chinese style large wooden coffin on time. For the extra sum of money, the two men take up the job and travel in the van through the quiet expressway. During their journey, the delivery van’s radio player gets busted. So in order to kill time, both men begin to tell ghost stories which they declare genuine. Bakri starts off the ghost stories from his kampung that involves a young man and a banana tree spirit.

Release Date: 10 February 2011
Language: Malay
Genre: Horror
Running Time: 1 Hour 38 Minutes
Distributor: Tayangan Unggul
Director: James Lee
Cast: Alvin Wong, Baki Zainal, Eira Syazira, Fasha Sandha, Kuswadinata, Mano Maniam, Patrick Teoh, Pete Teo.

The Shock Labyrinth: House Of Horrors (3D)
Jan 11th, 2011 by admin

Synopsis: “The Shock Labyrinth: House Of Horrors” is about a group of teenagers dealing with the disappearance of a childhood friend, Yuki, who was last seen in an amusement park’s haunted house. On a rainy day, 10 years after the incident took place, Yuki inexplicably returns. However, soon after reuniting with her friends, she collapses, and the group rushes her to a nearby hospital. But things are not quite as they seem at the medical centre. As the night wears on, the group sinks deeper and deeper into the events from a decade ago that led to Yuki’s disappearance.

Trailer for The Shock Labyrinth: House Of Horrors (3D) ;

Release Date: 13 January 2011
Language: Japanese
Subtitle: English / Chinese
Genre: Horror
Running Time: 1 Hour 28 Minutes
Director: Takashi Shimizu
Cast: Yagira Yuya, Misako Renbutsu, Ai Maeda, Erina Mizuno, Suzuki Matsuo

Check in cinema 13 Jan 2011

Khurafat – Perjanjian Syaitan
Jan 11th, 2011 by admin

Sinopsis: KHURAFAT-Perjanjian Syaitan mengisahkan perjanjian terlarang, persekongkolan antara manusia & syaitan.Satu bentuk penyelewengan yang nyata dalam Aqidah Islam dan amat ditegah dalam Agama.Manusia, disogok dengan nafsu serakah dan dendam membara, tanpa mengira akibat dan bahana, rela membelakangkan Allah untuk memperoleh apa yang dicita walau dengan apa cara, akhirnya hanyut dengan bisikan dan tipu daya syaitan durjana.

Kisah bermula dengan Johan, seorang pemuda yang berkerja sebagai Pembantu Perubatan di sebuah hospital kerajaan. Dia sudah berkahwin dan mempunyai seorang isteri bernama Ayshah. Seawalnya pasangan ini hidup aman & bahagia, namun tanpa disangka ujian melanda di pertengahan jalan, kesan daripada ‘gangguan misteri’ yang berterusan.

Dalam pada masa gangguan-gangguan itu, hadir pula seorang perempuan tua yang tidak Johan kenali namun sering menyapa dan cuba mendekati Johan sewaktu di tempat kerja. Tanda tanya dan trauma yang melanda Johan & Ayshah tidak habis di sana, malah ditambah dengan munculnya bekas teman wanita Johan yang bernama Anna.Walaupun setelah mengetahui Johan sudah berumah tangga dan bergelar suami yang sah pada Ayshah, Anna masih terus mengganggu dan merayu untuk menerimanya semula. Ini menyebabkan Johan bertambah runsing dan bertekad untuk mempertahankan rumah tangganya dengan segala daya.

Tidak lama setelah berkali-kali ditolak cintanya, Anna ditemui mati;bunuh diri. Kematian Anna adalah kemuncak bagi segala siri kejadian misteri yang berlaku dalam hidup Johan & Ayshah.

Apa yang menghantui dan menggangu Johan & Ayshah sebenarnya? Adakah ini semua hanya halusinasi dan gangguan minda mereka atau adakah ini semua merupakan petanda-petanda bagi merungkai jawapan bagi semua persoalan mereka?

Segalanya akan terjawab bila anda menyaksikan “KHURAFAT-Perjanjian Syaitan” yang akan ditayangkan serentak di pawagam seluruh Malaysia pada 13 Januari 2011.

Synopsis Khurafat: “Khurafat” begins with Johan (Syamsul Yusof), a young man working as an assistant in a government hospital. He is a married man who has a wife named Aishah (Liyana Jasmay). The newlyweds are leading a peaceful life when suddenly they find themselves besieged by a weird creature. The presence of a mysterious old woman, together with the sudden emergence of Johan’s ex-girlfriend Anna (Sabrina Ali) add to the mystery. Anna is always disturbing Johan even though she knows Johan is now with Aishah.

Trailer Khurafat – Perjanjian Syaitan:

Release Date: 13 January 2011
Language: Malay
Genre: Horror
Running Time: 1 Hour 20 Minutes
Distributor: Skop Production
Director: Syamsul Yusof
Cast/Para Pelakon:

Syamsul Yusof … Johan
Liyana Jasmay … Aishah
Sabrina Ali … Anna
Salina Saibi … Zura.
Zendy … Rosman
Fauziah Nawi … Ibu Johan
Nur Huda … Ila
Mariani … Nenek
Latif Borgiba … Bomoh

Laman web rasmi filem khurafat: http://www.skop.com.my/film_khurafat_baru.html

Nantikan di pawagam 13 Januari 2011

Filem Skrip 7707 Memalukan
Jul 23rd, 2009 by admin

skrip-7707

Rata-rata penonton filem skrip 7707 arahan PM A. Razak Mohaideen mengeluarkan kata-kata yang pasti tak sedap didengari oleh barisan pelakon dan pengarah filem ini. Mana taknya, filem seram tapi klasifikasi U. tak ke pelik? Maksudnya tak seramlah..tapi boleh ke U sebab ada adegan gantung diri..

Pastu ada pulak part yang kantoi hantu tipu..Tulah, saya dah lama cakap jangan tengok cerita Razak Mohaideen kecuali ikut CD atau tunggu keluar kat TV. Walaupun cerita ni dah main start 16/7/09 lagi, tapi ternyata sambutan memalukan..yerlah dah tahu mutu macamana. PAstu cerita hantu pulak banyak-banyak dalam 1 cerita..tak sempat nak seram dah tukar cerita lain. Baik korang tengok keliwon kat TV3 setiap malam Khamis, lagi best..tak rugi duit korang..

Filem ni jugak rasanya memalukan Grand Brilliance sebab biasanya filem keluaran Grand Brilliance memang best, tapi tidak untuk filem teruk 7707.. Tolonglah buat filem melayu yang best..

Korang tensyen cerita melayu tak best? Tunggu Filem Setem, gerenti best.. 30/7/09

Filem Setem Wajib Tonton
Jul 15th, 2009 by admin

filem-setem

Filem Setem akan berada di pawagam bermula 30 Julai 2009. Sebuah filem arahan Kabir Bhatia yang menampilkan barisan artis yang cukup mantap. Yang penting pelakon yang saya minat, Afdlin Shauki dan vanidah imran ada dalam filem ni. hehe..Untuk elakkan jeles, Rashidi Ishak iaitu suami vanidah imran turut berlakon..

Wahh…serius ianya sebuah filem melayu terhebat..Kenapa?

Sebab biasa filem melayu mesti berkaitan cinta dan masalah keluarga..Kali ini ianya berkaitan sekeping SETEM. Bukan sebarang setem. Setem ini dibuat ketika Gabenor Melaka (Lord Arthur Barring) pada 1847 mahukan sesuatu untuk diingati oleh generasi seterusnya. Beliau melantik seorang  pembuat jam untuk mencipta sekeping setem. Tapi beliau membuangnya sebab berlaku kesilapan lalu dikutip oleh cucunya.

Kisah ini terhenti disitu sehinggalah tahun 2008, Charles Barring IV menggemparkan Malaysia dengan setem tersebut yang dianggarkan berharga RM 2 juta. Satu sidang akhbar diadakan untuk mengumumkan kepulangan setem ini ke Melaka.

Mulalah disini beberapa pihak cuba mendapatkan setem ini. Pak Ramli yang memaksa Sid dan Joe mencuri setem itu untuk menampung kos membeli tanah tapak rumah anak-anak yatim yang diuruskannya. Pak Ramli memerlukan RM 500,000.00. Bukan sid dan joe sahaja, Piranha Lim, seorang ketua kumpulan Ah Long juga berminat. Begitu juga dengan Vellu yang bekerja sebagai pemandu di syarikat keselamatan yang akan membawa setem tersebut ke muzium. Masing-masing merancang untuk mendapatkan setem tersebut. Oleh kerana begitu banyak perancangan yang dilakukan untuk setem tersebut, keadaan menjadi kacau-bilau.

Kumpulan mana dan siapakah yang berjaya mendapatkan SETEM ini? Tontoni filem komedi pertama arahan Kabir Bhatia ini di pawagam bermula 30 Julai nanti…

Info filem:

Pengarah: Kabir Bhatia

Penulis skrip: Kabir & Mira Mustaffa

Pelakon: Afdlin Shauki, Rashidi Ishak, Vanidah Imran, Indi Nadarajah, Que Haidar, Sathia, Harun Salim Bachik,
Bront Palarae, Isma Yusof

Genre: Komedi/Aksi

Penerbit: Tayangan Unggul Sdn Bhd

Bajet: RM1.8 juta

Lokasi: Lembah Klang dan Melaka

Tempoh penggambaran: 40 hari

Di Tayang: 30 Julai 2009

Laman web: http://www.setemmovie.com/

Juga anda boleh download wallpaper dan poster filem setem di web di atas.

»  Site: Latest Movies Database   »  Style: Ahren Ahimsa